Blog

Kada vam je potrebna detoksikacija

detoksikacija

Detoksikacija je potrebna jer se toksini nagomilavaju u telu iz hrane i pića koje unosimo u sebe.

Kada je ta količina prevelika, telo pati.

Tada je potrebno očistiti telo. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi.  Što je probava bolja, i mi smo zdraviji.

detoksikacija

Ovo su simptomi da vam je telo prepuno toksina i da je potrebna detoksikacija:

– Osećate se puno i naduto – ako telo nije u stanju da izbacuje otpad kako treba, dolazi do problema. Pražnjenje creva morate imati barem jednom dnevno. Naime, ako otpadne materije ne izlaze iz tela, one se mogu vratiti u krvotok i stvoriti vam probleme. Nadutost je najčešći simptom prevelike količine otrova u telu, posebno ako dugo traje.

– Ne spavate kako treba – teško vam je utonuti u san ili se noću često budite pa ste naredni dan umorni.

– Imate loš zadah – kada se creva i jetra ne mogu pravilno rešiti otrova, tada može doći i do stvaranja neugodnog mirisa iz usta jer se na jeziku talože bakterije.

– Jezik je promenio boju – postao je beličast ili žučkast što nastaje taloženjem bakterija.

– Smetaju vam mirisi – ako nenormalno burno reagujete na, recimo, miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se telo muči s otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u telu jače osećaju mirise jer su im čula izoštrenija.

– Ne možete smršati – s otrovima u telu jednako je kao i s hormonima koji ne rade kako treba, lošom prehranom itd. Mnogi toksini se hrane u masnim ćelijama pa je teže izgubiti višak kilograma. Najviše se gomilaju na stomaku.

– Problematična koža – konstantan svrab može ukazivati da vam je hitno potrebna detoksikacija. Takođe, pojava akni je još jedan simptom.

– Glavobolje – telo je previše osetljivo pa dolazi do češćih glavobolja.

Detoksikacija – saveti:

Sauna je odličan izbor jer dobro znojenje izbacuje otrove iz tela. I post je jedan od načina da svojem telu olakšate život i pružite mu priliku da se malo odmori.

Idealno bi bilo postiti jednom nedeljno i tada ne unositi u telo ništa osim vode. Post se završava drugi dan ujutro uzimanjem svežeg soka od voća ili povrća. Kasnije tog dana pojede se lagana supica, a predveče kuvano povrće.

Konzumacija određene hrane, takođe, pomaže. Radi se o namirnicama koji vežu toksine na sebe i tako im pomažu da se izbace iz organizma. To su korijander, brokoli, alge… Za korijander kažu da je među najboljim čistačima tela od otrova i teških metala. Dodajte ga u skoro sve što pripremate, u salate itd.

ANMATO HERBA formula DIGESTIVE DETOX ublažava zatvor i pomaže vam da imate više redovnih i potpunijih pražnjenja creva. Takođe stimuliše prirodni rad mišića debelog creva i jača te mišiće. Ona zaustavlja truljenje, ublažava i leči, poboljšava varenje i ublažava gasove i neprijatnost od grčeva. Takođe povećava protok žuči, što zauzvrat čisti žučnu kesu, žučne puteve i jetru i podstiče zdravu crevnu floru. Osim toga, čini nemogućim mnoge crevne uljeze da prežive.

NAPOMENA: Ako su vaša creva iritirana, gore ili rade prečesto,preskočite formulu DIGESTIVE DETOX i pređite direktno na formulu DIGESTIVE BOOST.