Blog

Šta je opstipacija i kako je pobediti

opstipacija

Opstipacija (zatvor) se manifestuje smanjenjem broja stolica, njihovom tvrdoćom i otežanim pražnjenjem creva.

Uzroci su najčešće promena uobičajenih, svakodnevnih životnih navika (putovanja, privremeno nekretanje, preobilni obroci), uzimanje nekih lekova (npr. sedativa ili lekova protiv kiseline) ili bolesti poput dijabetesa, tumora, sindroma nadraženog creva, multiple skleroze i sl., a česta je pojava i u trudnoći.

opstipacija

Opstipacija prouzrokuje i druge neugodne bolesti

Zatvor može uzrokovati druge, vrlo neugodne bolesti poput analnih fisura (oštećenja sluznice analnog kanala), čira rektuma i, vrlo često, hemoroida. Tako se stvara zatvoreni krug zbog kojeg se stanje stalno pogoršava. Zatvor se može javiti samo povremeno ili pak prerasti u hroničan problem potraje li duže od 6 nedelja.

Opstipacija je često popraćena umorom jer se organizam nedovoljno oslobađa toksina iz sadržaja creva. Kad je prolaz crevnog sadržaja usporen, sluznica creva duže upija vodu i stolica postaje tvrda.

Od zatvora često pate i osobe koje se ne kreću dovoljno. Stoga biste, ako mnogo vremena provodite sedeći, trebalo iskoristiti svaku priliku za malo kretanja.

Opstipacija je izlečiva – Evo šta možete uraditi da pomognete vašim crevima

Opšte je poznatu da unošenje povećane količine vlakana i probiotika mogu značajno da poboljšaju stvar. Isto tako je poznato da veća količina tečnosti (2,5l dnevno) može da doprinese poboljšanju.
A šta gada ova poznata sredstva nemaju željeni efekat?!

Od sada ne morate da se brinete. Mi imamo formulu koja deluje sigurno i nema neželjeni efekat koji izazivaju laksativi. Naš DIGESTIV BOOST vraća sve u regularno stanje ujedno obnavljajući sluzokožu creva. Dugotrajna upotreba ne izaziva navikavanje i toleranciju na ovaj preparat.

Više o njemu pročitajte na https://www.anmatoherba.com/proizvod/digestive-detox/

Možete pratiti naš program čišćenja creva ili možete koristiti preparat po potrebi po objašnjenoj šemi.