Blog

Zašto vam je potreban prirodan dezodorans?

Zašto vam je potreban prirodan dezodorans?

Dezodoransi su deo naše svakodnevne kozmetičke rutine i nege kože.

Osim dezodoransa, razlikujemo i antiperspirante – dezodoransi uklanjaju neugodne mirise, dok antiperspiranti u potpunosti sprečavaju znojenje. I jedni i drugi sadrže mnogo hemijskih sastojaka, a antiperspiranti dolaze sa solima aluminijuma, koje mogu iritirati kožu, izazivati crvenilo i upale. Soli aluminijuma se takođe talože u limfnim i znojnim žlezdama i smatraju se činiocima koji doprinose nastanku tumora pazušne jame. Kada su u spreju, tu su i čestice u vazduhu čije se svakodnevno udisanje nikako ne preporučuje.

Zašto vam je potreban prirodan dezodorans?

Koliko god prednosti imali, toliko je i nedostataka – oni začepljuju pore i sprečavaju znojenje, što nije zdravo jer se telo znojenjem prirodno hladi. Osim toga, hemikalije se apsorbiraju preko kože, ulaze u krvotok i prema mnogim studijama utiču na razvoj malignih bolesti.

Upravo zato, prva preporuka za negu vašeg pazuha jesu prirodni dezodoransi.

Prirodni dezodoransi ne sadrže sintetske sastojke, pružaju bioaktivnu negu koži, ne zatvaraju pore, siguran su i efikasan način zaštite od neugodnih mirisa.

Tražite prirodan dezodorans?

Obavezno obratite pažnju na sastojke. On ne sme sadržati aluminijum u bilo kom obliku, alkohol i parabene, već samo sastojke iz prirode, ekološkog porekla. Uzmite u obzir da neće sprečiti znojenje u potpunosti, već samo neprijatne mirise i razvoj bakterija koje mogu doprineti znojenju. Budući da je prirodan, treba se češće nanositi na kožu od uobičajenih dezodoransa.

Naši dezodoransi su potpuno prirodni.

HERBAL DEO linija je linija dezodoransa u stiku različitih mirisa. Njihova namena je da štite, neguju i hlade kožu. Pogodna je za svakog ko vodi računa o svom zdravlju.

SASTOJCI:
– Kokosovo ulje
– Soda bikarbona
– Skrob i vosak
– Eterično ulje

Sva eterična ulja, sem što imaju lep miris, blgotvorno deluju na kožu.

Pogledajte trenutnu ponudu naših prirodnih dezodoransa.